JVG haluaa kasvaa aikuiseksi

 

Kajaani tääl ollaa! #pitkämatkatakana #247365

Kuva, jonka JVG (@jvgfi) julkaisi 2. 07ta 2015 klo 7.31 PDT

Kultalevyjä ja hittisinkkuja.

Aamuun jatkuvia bileitä NHL-tähtien ja mallien kanssa.

Miljoonia katselukertoja Youtubessa ja miljoonia soittoja Spotifyissa.

Äänekkäitä fanilaumoja kaikkialla Suomessa.

Räppiduo JVG on saanut neljässä vuodessa lähes kaiken. Mitä seuraavaksi?

JVG sai tänä vuonna kyseenalaisen kunnian toimia Ruisrockin perjantain aloittajana, kun bändi kiipesi Rantalavalle ensimmäisenä artistina. Räppibändin onneksi nuori yleisö jaksoi juosta keikalle tanssimaan ja laulamaan jokaisen hitin mukana. Ja nuori yleisö tarkoittaa oikeasti nuorta: tässä jengissä 25-vuotias on vanha.

– Ei me oltu sitä kelattu, että tässä lähetään tekeen hommaa ja tehään biisi nuuskasta ja toivottavast 12-vuotiaat ottaa sen sit haltuun, Jare Brand naurahtaa.

Jos sä oot putkifirmas duunis, ni sä haluat jonain päivänä olla se boss.

Nuoria JVG:n on kiittäminen. He ovat tehneet JVG:n biiseistä toisensa jälkeen hittejä: Häissä, Mitä sä siit tiiät, Teemu ja Jari, Kran Turismo, Voitolla yöhön, Huominen on huomenna, Mist sä tuut, Etenee, Mauton Jasso, Tuulisii. Ensi viikolla julkaistaan uusi sinkku Tarkenee, jonka JVG esitti tavoistaan poiketen myös Ruisrockissa. Jos yleisön reaktioista voi päätellä mitään, hitti siitäkin tulee. Sanat osataan jo.

 

Voitolla Turun yöhön  #riski #tarkenee

Video, jonka JVG (@jvgfi) julkaisi 3. 07ta 2015 klo 10.13 PDT

Kahden ensimmäisen levynsä jälkeen Brand ja Galle perustivat oman levy-yhtiön PME Recordsin. PME:n kautta kaksikko on omin käsin nostanut esimerkiksi Sini Sabotagen ja Tippa T:n suomalaisten soittolistoille. Tuotantopuolella ovat myös kaksikon unelmat tulevaisuudesta, mutta ensin pitäisi olla Suomen isoin.

– Aina pitää olla joku bändi, mitä kattoo ylöspäin, että tolleen me vielä tehään. Mutta eihän me olla isoimpii oltu vielä koskaan. Sit ku se on saavutettu, Ville Galle pohtii.

Tehään biisi nuuskasta ja toivottavast 12-vuotiaat ottaa sen sit haltuun.

– EIhän me olla (Ruisrockin) päälavalla ees päästy vielä. Et ei mein välttämättä tarvi vetää mitään areena-keikkaa, mut kyl sä sit tiedät kun sä olet Suomen isoin artisti, Brand komppaa.

Levy-yhtiöstä puhuttaessa miehet vakavoituvat. Viiden, kymmenen vuoden päästä voi hyvinkin olla, ettei JVG:tä enää keikkalavoilla nähdä.

– Se on mun unelma, että pääsis ite laittaa jalat pöydälle ja nää junnut vois juosta keikoilla. Se (levy-yhtiö) mul on täs plääninä, ettei tarvi mennä takasin ajamaan taksia. Se on vähän sama homma, että jos sä oot putkifirmas duunis, ni sä haluat jonain päivänä olla se boss, Galle sanoo.