Vähän parempi kuin teltta? Ilosaarirock testaa uutta majoituskonseptia

Kuva: Esa Huuhko/Yle​
Kuva: Esa Huuhko/Yle​

Suomi on kesäfestareiden luvattu maa. Kesätapahtumat  voivat vetää kymmeniä tuhansia kävijöitä, jolloin pienten paikkakuntien majoituskapasiteetti täyttyy pian. Tapahtumien kävijähaarukka on erittäin laaja, eikä varttuneempi festarivieras välttämättä halua viettää yötään teltassa kivi selän alla. Joensuun Ilosaarirock ottaa tänä vuonna tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa koekäyttöön koottavat yömajat.

Nämä yömajat ovat helposti purettavissa ja siirrettävissä, joten tässä todella olisi bisneksen paikka jollekin.

Niin kutsutut podpad-mökit tarjoavat pientä luksusta festarilepohetkiin. Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo, että koottavat yömajat ovat erittäin suosittuja Euroopan suurilla festareilla, mutta Suomeen ne eivät jostain syystä ole vielä rantautuneet.

– Nämä mökit ovat puurakenteisia, pienelementeistä koottavia majoja. Niissä on ikkuna, lukollinen ovi ja kerrossängyt. Ne on oikeasti aika viihtyisiä.

Kuva: Esa Huuhko/Yle​
Kuva: Esa Huuhko/Yle​

Ilosaarirock järjestetään Joensuussa, jossa majoituskapasiteetti täyttyy hyvin nopeasti festariaikaan. Leirintäalueelle toki mahtuu runsaasti telttoja, mutta kaikki eivät halua viettää yötä teltassa. Ilosaarirock lähtee testaamaan koottavia mökkejä varovaisesti, sillä niitä on tarjolla vain kolme kappaletta. Yömajojen pieneen lukumäärään on hyvä syy: kukaan ei valmista podpadeja Suomessa.

– Ympäri maata kuulee tapahtumista, joissa festarivieraiden majoittaminen on ongelma pienen kapasiteetin vuoksi. Ainakin me toivomme, että joku keksisi valmistaa näitä Suomessa. Ilosaarirock olisi varmasti ensimmäisten asiakkaiden joukossa tilaamassa yömajoja, useita kymmeniäkin. Nämä yömajat ovat helposti purettavissa ja siirrettävissä, joten tässä todella olisi bisneksen paikka jollekin, Petri Varis pohtii.

Kuva: Esa Huuhko/Yle​
Kuva: Esa Huuhko/Yle​