Tarinoita salasanojen taustalla: "Ihmiset ovat ihmetelleet, kenen miehen nimi on salasanassani"

Kioskin salasanajoukkoistukseen tuli paljon hauskoja tarinoita. Olemme koonneet tähän parhaimmistoa.

Jonkun miehen vuonna 1996 keksimä salasana

"Salasanan keksi henkilö, joka asensi minulle ensimmäistä kertaa internet-yhteyden vuonna 1996. Ihmiset, joille olen salasanani kertonut, ovat ihmetelleet, miksi salasanassani on miehen nimi ja kuka tämä mies on.

Aina välillä olen järjestänyt itselleni suuria salasanauudistustapahtumia, jolloin joka ainoa paikka on saanut ainutlaatuisen salasanansa. Yleensä seuraavana päivänä minulla ei ole ollut minkäänlaista muistikuvaa siitä, millaiset salasanat mihinkin on tehty, jolloin olen joutunut palaamaan takaisin tuttuun ja turvalliseen nettifirman työntekijän keksimään salasanaan."

Perhesiteet

"Salasanani muodostuu lapsen nimen ja lapsen syntymävuoden tai kulloinkin meneillään olevan vuoden ympärille."

Lemmikkieläin

"Minun salasanani on senaikaisen lemmikkirottani rekisterinimi ja numeroita.  Rotta on  nyttemmin kuollut vanhuuteen, mutta salasanaa kirjoittaessani joskus muistelen sitä."

Tavarat huoneessa

"Valitsen salasanan huoneen tavaroiden perusteella, yhdistämällä eri esineitä, sanoja julisteissa, mitä oli seinällä tai tekoja huoneessa."

Veli ja sen kaveri ilkeilevät

"Ensimmäisen salasanani, joka oli muuten butthead, jouduin vaihtamaan, koska en osannut kymmensormijärjestelmää, eli kirjoittaminen oli hidasta, ja oli pakko tuijottaa näppäimistöä. Olin unohtanut vaihtaa riviä, jolle salasana olisi kuulunut kirjoittaa. Vieressäni ollut veli ja sen kaveri näki salasanan ja uhkailivat lähettävänsä viestejä kaikille sähköpostistani." 

Salasana, joka piti oikeasti vaihtaa...

"Minulla on salasanana aikanaan Irc-Galleriaan rekisteröityessäni generoitunut yhdistelmä, joka "tulee vaihtaa ekan kirjautumisen yhteydessä" :D"