Hyvinkäällä ammuttu, 150 kertaa operoitu poliisi pääsi pyörätuolilenkille – "Ihana päästä ulos aurinkoon"

Hyvinkäällä ammuttu ja sairaalassa kolme vuotta viettänyt poliisi kertoo viikonloppuna päässeensä ulkoilemaan. Ampumisessa vakavasti haavoittunut ja lähes 150 kertaa operoitu 27-vuotias poliisi kirjoitti lauantaina blogiinsa tehneensä pienen lenkin uudella pyörätuolilla – lämpimässä kevätilmassa.

Oon saanut jopa vähä väriä kasvoille, mitä ennen rakastin niin kovaa.

– Oli pikkuisen ihanaa olla ulkona ja nauttia auringosta. Lenkin jälkeen kädet oli ihan hapoilla uudesta tavasta liikkua pitkiä matkoja, hän kertoo Bulletproof-blogissaan.

Auringonotto on ollut poliisille mieleinen harrastus ennen sairaalaan joutumista.

– Oon saanut jopa vähän väriä kasvoille, mitä ennen rakastin niin kovaa. Grillata itteensä ihanan ruskeeks, joka mulla tarttuu aina älyttömän nopeesti.

Poliisi kirjoittaa, ettei malta odottaa kesää ja ihania aurinkopäiviä.

Naispoliisi haavoittui vakavasti Hyvinkään keskustassa vuonna 2012, kun 18-vuotias mies ampui häntä kiväärillä vatsaan. Mies oli kiivennyt liikehuoneiston katolle ja ampui kuoliaaksi kaksi ihmistä. Lisäksi seitsemän ihmistä loukkaantui. Myöhemmin ampuja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.

Poliisi kertoo myös muita hyviä uutisia: hänen vatsastaan löydetty kuusisenttinen märkäpesäke oli saatu poistettua operaatiolla.

– Dreenin laittokohta on aika kipeä, mutta se ei ole haitannut kuntoutusta. Olin jo seuraavana päivänä kuntoutuskeskuksessa täydellä tohinalla tekemässä uusia valloituksia.

Poliisi kertoo blogissaan aikovansa palata vielä takaisin työelämään – kovalla työllä ja sisulla.