Hyvää naisten viikkoa – tässä kolmen sankarinaisen tarinat

​

Hyvää naisten viikkoa! Jos et ole vielä huomannut, niin tällä viikolla almanakassa on ollut vain naisten nimipäiviä. Tällä viikolla on myös maine sateisena ajanjaksona: Vanhan kansan mukaan tästä viikosta ei ilman sadetta selvitä, sillä naiset ovat kovia itkemään.

Oli miten oli, näissä Kioskin kolmessa jutussa naiset tekevät jotain ihan muuta kuin vetistelevät. He muuttavat maailmaa ja asenteita aseinaan taide ja musiikki.

Vahvojen naisten pyllyjä ja mustelmia

​

Roller derbyn vahvat naiset tekivät niin suuren vaikutuksen suomalaiseen kuvataiteilijaan, että hän ikuisti ystäviensä muhkeiden mustelmien koristamia pyllyjä. Nyt näistä teoksista kohistaan ympäri maailmaa. Kuvagallerian ja jutun voi katsoa TÄSTÄ.

Nuori nainen ulvoen voittoon

​

Ulvova saundi syntyy yleensä ikämiesten käsissä. Nyt sahansoiton suomenmestaruus lepää tämän nuoren naisen harteilla. Hänen tarinansa ja videon sahansoitosta voit lukea TÄSTÄ.


Suomalaisnainen taistelee Isisiä vastaan

​

Tällä viikolla artisti Helly Luv nousi pinnalle, sillä hänet nähtiin Ylen Ajankohtaisessa kakkosessa. Lahdessa varttunut Helly Luv taistelee terroristijärjestöä vastaan musiikillaan jopa henkensä uhalla. Kioski teki jutun hänestä kesäkuussa, sen voit lukea TÄSTÄ.

Tässä myös Ajankohtaisen kakkosen haastattelu: