Huolestunut isä halusi pehmustettuja puita – Rakennusvirasto vastaa

Helsingin kaupungin rakennusvirasto kertoi keskiviikkona Twitterissä, että huolestunut isä oli toivonut mäenlaskun kieltämistä tai puistojen puiden pehmustamista. 

Rakennusviraston tiedottaja Lauri Hänninen, joka on yksi Rakennusviraston tililtä twiittaavista henkilöistä, kertoo halunneensa tuoda esiin, millaista viraston elämä on.

– Kansa haluaa vapauksia, mutta kun jotakin tapahtuu niin aina haetaan vastuullista kaupungilta. Toiset haluavat kieltoja ja toiset ei, me olemme siinä välissä, Hänninen sanoo.

Hännisen mukaan kaupunki ei aio pehmustaa puita. Puiden pehmustaminen tekisi puistosta virallisen pulkkamäen ja näin kaupunki olisi mahdollisesti vastuullinen puistossa sattuvista mäenlaskuonnettomuuksista.

– Jos kaupunki nyt sitten vaikkapa pehmustaisi puita, siitä seuraisi, että jos pehmustuksesta huolimatta tapahtuisi onnettomuus, kaupunki olisi mahdollisesti vastuussa, arvioi Hänninen

Tästä syystä Helsingissä on vain yksi virallinen pulkkamäki, joka on liikuntaviraston ylläpitämä mäki Paloheinässä.

 – Tällä hetkellä puistossa laskeminen on omalla vastuulla, koska se ei ole virallinen pulkkamäki. Laskeminen ei toki ole kiellettyä, sanoo Hänninen.