Hinnat räjähtivät käsiin: Flow-lippuja myydään eteenpäin lähes kaksinkertaisella hinnalla

Helsingin Suvilahdessa sykähtää käyntiin perjantaina tämän kesän Flow Festival. Kolmipäiväsen festarin lippuja on varattu ahkeraan ja esimerkiksi lauantai on varattu jo loppuun. Näin on myös kolmen päivän lippujen kohdalla.

Tämä on varsin oivallinen tilanne myyjälle. Netissä lippujen myyntihinnoissa on villi länsi -meininkiä ja hinnat voivat olla jopa lähes kaksinkertaiset.

Flow Festivalin viralliset lippuhinnat. Yhden päivän lippu 89 euroa, kahden päivän 135 euroa ja kolmen päivän lippu 169 euroa. Kuvakaappaus festareiden nettisivuilta.

Lippuja myydään myös somessa, mutta esimerkiksi Huuto.net ja Tori.fi ovat pullollaan lippuja. Kioski kokosi muutaman esimerkin hinnakkaimmista lipuista:

Netissä lauantain lippu on 97% kalliimpi kuin festivaalin virallinen hinta. Kuvakaappaus Huuto.net-sivuilta keskiviikkona.

Yllä olevassa ilmoituksessa on jo melko ronski nousu alkuperäiseen hintaan verrattuna. Yhdestä lauantain lipusta pyydetään 175 euroa. Hinta on siis lähes kaksinkertainen järjestäjän alkuperäiseen 89 euron hintaan verrattuna.

Lippu on noin 48 prosenttia kalliimpi. Kuvakaappaus Huuto.net-sivuilta keskiviikkona.

Yllä olevan hintaluokan ilmoituksia löytyy useita. Kahden päivän lipun kappalehinnaksi ilmoitetaan 200 euroa. Lippu on siis lähes puolet kalliimpi viralliseen hintaan verrattuna.

Samaa kaavaa noudattaa alla oleva ilmoitus kahden päivän lipun osalta. Kolmen päivän lippu on yli kolmanneksen kalliimpi viralliseen hintaan verrattuna.

Kuvakaappaus Tori.fi-sivuilta keskiviikkona.
Kolmen päivän lipun kappalehinnaksi ilmoitetaan 245 euroa, kun normaalisti se olisi 169 euroa. Lippu on siis noin 45 prosenttia kalliimpi. Kuvakaappaus Huuto.net-sivuilta keskiviikkona.

Flow Festivalin liput julistettiin viime kesän kalleimmiksi festarilipuiksi. Tänä vuonna "myyjälisän" myötä liikutaan jo aivan uusissa sfääreissä.

Miltä tämä kuulostaa, että kahdesta lauantain lipusta pyydetään 350 euroa, Flow Festivalin tiedottaja Susanna Hulkkonen?

– No kuulostaa kyllä ihan siltä, että ei kyllä kannata ostaa. Kuulostaa vähän erikoiselta, tai siis todella erikoiselta. En kyllä suosittele missään tapauksessa.

Millä periaatteella sitten oikein kannattaa yrittää hankkia lippua loppuunvaratulle päivälle?

– Kannattaa käydä omaa tuttavapiiriään läpi. Ei kannata missään tapauksessa ostaa keneltäkään tuntemattomalta.

Hulkkonen perustelee neuvoaan sillä, että väärennetyiltä lipuilta ja huijaamiselta säästyy mahdollisesti suuremmalla todennäköisyydellä, jos myyjänä on joku tuttu. Yleisesti järjestäjä kehottaa ihmisiä ostamaan lippunsa vain sen valtuuttamalta taholta, jotta väärennöksiltä ja huijauksilta säästyttäisi.

Tänä vuonna henkilön nimeä ja lipussa olevaa nimeä ei tarkisteta sisäänkäynnillä. Kannattaa siis pitää lipustaan hyvää huolta. Festivaalin järjestäjät tarkkailevat sosiaalista mediaa ja varoittavat ihmisiä julkaisemasta lippukuvia.

As tickets are selling really fast at the moment, we are strongly recommending to get your #flow15 tickets only from official ticket sellers while you still can. While we are aware that there are a lot of honest customers selling their tickets forward, we would very much like you to remember that there are also people out there who try to sell fake tickets to unsuspecting potential purchasers, so be careful! Even if fake tickets resembled the valid ones, you will not be able to enter the festival with them, as fake barcodes do not match our database, and the valid ones can only be used once. Also, for your ticket safety, please remember to censor ticket numbers and barcodes from your ticket photos on social media. Let’s keep it safe and party soon! Official ticket sellers: flowfestival.com/en/tickets

A photo posted by Flow Festival Helsinki 2015 (@flowfestivalhelsinki) on

– Suosittelemme, ettei kukaan jaa sosiaalisessa mediassa kuvaansa Flow-lipustaan, sillä se voi mahdollistaa väärinkäytöksiä.

– Muutamia tapauksia on ollut, jossa olemme lähettäneet viestin ja muistuttaneet ihmisiä varovaisuudesta lippukuvien jullkaisusta. Seuraamme tätä aktiivisesti ja onneksi yleisö on hyvin ymmärtänyt, että näin on kaikille parasta.

Festivaalien alkaessa vasta selviää, millaisia väärennöksiä tai huijauksia mahdollisesti on. Henkilökunta on valmistautunut varotoimenpiteisiin, jos sisäänkäyntiportilla törmätään väärennettyihin lippuihin. Hulkkonen ei tarkemmin ota kantaa mitä nämä varotoimenpiteet ovat, mutta suurien festivaalien ollessa kyseessä riskinä on juurikin mahdolliset väärennetyt liput.

Kävi miten kävi, suurta kuhinaa odotetaan – jopa 70 000 kävijää viikonlopussa.

– Tulee olemaan yleisöennätys. En tiedä onko se sitten nämä ihanat ilmat vai mikä, mutta nyt viime vaiheilla lippuja on mennyt todella nopeasti, Hulkkonen sanoo.

Katsaus Flow Festivalin artistikattaukseen. Kuva: Flow Festival.