Hetkinen, keskustan konservatiiviset arvot eivät näykään politiikassa? Rehn: "Nyt sä jankutat"

Hieroskelevatko keskusta ja perussuomalaiset arvoliberaalien kauhukabinettia, kuten Ylen aamu-tv:n juontaja Sanna Ukkola blogissaan asian muotoilee?

Kioskin Marjan vieraana maanantain tv-lähetyksessä ollut keskustan tuore kansanedustaja, entinen talouskomissaari Olli Rehn (6797 ääntä) profiloitui itse kampanjassaan "keskustaliberaalina". Tulevan pääministerin, herätysliikkeeseen kuuluvan Juha Sipilän arvoista ei kovin paljoa tiedetä, mutta yleisesti pidetään selvänä, että Suomi nitkahti nyt konservatiivisempaan suuntaan. Luulisi, että nämä arvot näkyvät myös käytännön politiikassa.

Olli Rehnin mielestä välttämättä ei. Lue Marjan ja Rehnin koko keskustelu alta.

NÄIN KESKUSTELU ETENI

Rehn: Sosiaalisessa mediassa esiintyy kaikenlaista keskustelua. En välttämättä pitäisi sitä suurena auktoriteettina. Keskustan sisällä on aika monipuolinen kirjo. Muistan yhden vaalipaneelin viikko sitten kun olin erään vihreiden ehdokkaan kanssa samassa paneelissa ja hän totesi että sä olet Olli aika liberaali, jopa suorastaan pelottavan liberaali näissä kysymyksissä.
Marja: Nyt en päästä sua ollenkaan näin helpolla tästä, jatkan vielä. Todellisuudessa kyllähän keskusta vetää paljon arvokonservatiivisempaa linjaa, mulla oli täällä juuri Rehula joka puhui siitä avoimesti itsekin. Sipilä on lestadiolainen ja puhuu siitä että haluaa kunnioittaa tiettyjä perinteitä ja näin. Mitä vastaatte heille joiden mielestä se ei ole hyvä juttu?
Rehn: Liberaalina olen sitä mieltä että ihmisillä saa olla erilaisia arvoja ja näkemyksiä, myöskin uskonnollisia. Olennaista on, että kun puhutaan ihmisoikeuksista, puhutaan oikeusvaltiosta ja ihmisoikeuksista, jokaisella pitää olla oikeus suurimpaan mahdolliseen vapauteen, joka ei loukkaa muiden ihmisten vapautta.
Marja: Keskusta on pääministeripuolue. Tuleeko konservatiivisuus näkymään käytännön politiikassa?
Rehn: Sä nyt jankutat tätä konservatiivisuutta.
Marja: En, mä kysyin, miten arvelet että se tulee näkymään.
Rehn: En usko, että se tulee näkymään.
Marja: Ollenkaan?
Rehn: Ei ole mitään sellaista merkkiä, että sen pitäisi erityisesti näkyä sinänsä.

Katso koko lähetys:

Kioskin arvohaastattelut löydät täältä.