Helsingin yliopiston opiskelijabileissä taas uusia huumausepäilyjä – "Juoma maistui oudolta ja tuli huono olo"

Kuva: iStockphoto

Helsingin yliopiston opiskelijajärjestön juhlissa epäillään jälleen uutta tapausta, jossa bilettäjiä on huumattu ujuttamalla juoman sekaan tyrmäystippoja. Kesäkuussa Kioski kertoi opiskelijajuhlien naisopiskelijoiden huumausepäilyistä, seksuaalisesta ahdistelusta ja uhrien syyttämisestä.

Kioskin haltuunsa saamasta opiskelijajärjestöviestistä ilmenee, että kahden opiskelijan epäillään saaneen tyrmäystippoja suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestön Siulan juhlissa viime viikonloppuna. Juhlat oli uusille opiskelijoille tarkoitettu.

Toinen epäilyistä havaittiin, kun opiskelija maistoi juomansa maistuvan oudolta ja hänelle tuli huono olo, kertoo Helsingin yliopiston opiskelijajärjestöjen katto-organisaation HYY:n järjestöasiantuntija Emi Maeda.

– Hänet saatettiin kotiin, ja kotimatkan aikana hänen kuntonsa huononi paljon. Nyt hän on kuitenkin kunnossa, Maeda sanoo.

Maedan mukaan HYY ei tiedä, ovatko epäillyn huumauksen uhrit naisia vai miehiä. Epäilyjen jälkeen järjestäjä keskeytti juhlat.

HYY reagoi uusiin huumaustapauksiin lähettämällä opiskelijajärjestöille tiedotteen, jossa kehotti heitä varovaisuuteen ja kannusti tekemään rikosilmoituksen.

Päivitetty klo 16.01. Täsmennetty bileiden olleen suomen kielen opiskelijoiden, eikä suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijoiden.