Avoin kirje Soldiers of Odinin jäsenille – "Ainoa pysyvä asia on muutos"

Kemin kaduilla partioi ryhmä, joka on ottanut nimensä viikinkijumala Odinilta. Joukon mukaan heidän tarkoituksensa on parantaa ihmisten turvallisuuden tunnetta. Kioskissa keskiviikkoisin Kaarlen maailmaa juontava Kaarle Hurtig on samoilta seuduilta kotoisin kuin Soldiers of Odin. Hurtig kirjoitti heille kirjeen. 

Odinin soturit.

Näin teidän possekuvan viime viikolla Pohjolan Sanomissa ja jäin miettimään. Mä oon ollu teiän sisarusten kanssa samoilla luokilla, mulla on kaikki syyt olettaa että te ootte ihan hyviä jätkiä.

Mä oon kans kotoisin Torniosta, Kyläjoelta, ja teiän mestat on minun mestoja. Ensimmäiset farkut ostin Slimarista, ensimmäiset luistimet City-Sportista – ja Jesperiin oisin halunnu mennä ekan kerran diskoon, niinko varmasti kaikki teistä, mutten päässy.

Vieraan maan naapurissa asuminen on opettanu meiät sopeutumaan kulttuurieroihin. Haaparantalaisten Epa-traktorit pilluralli hidastelemassa on ikiaikanen ongelma. Haaparannalta on tullu myös paljon hyviä tärkeitä asioita – Kallen Grilli, pakolaisten jättipitsat, Leilani – mutta kyllä Meerin kuoleman ajattelu silti tuntuu vieläkin pahalta.

Mä oon kans kotoisin Torniosta, Kyläjoelta, ja teiän mestat on minun mestoja.

Siellä on edelleen paljon tuttua, mutta kovasti se on silti muuttunu sen jälkeen ku ite muutin Torniosta 2001. Rajalla-kauppakeskus imi Hallituskadun autioksi. Outokummulla leikataan alihankintaporukkaa isolla kädellä ja vuoden loppuun mennessä pitäis tehä neljä miljoonaa säästöjä, Kemin paperitehtailla on omat haasteensa. Paljon on porukkaa lähteny jo nyt pohjosen kaivoksille töihin.

Ja ihan sikana se alue tulee vielä muuttumaan. Kumpikaan kaupungeista ei taia olla tarpeeks vetovoimanen muuttuakseen kasvukeskukseksi ja ku samaan aikaan väestö ikääntyy, yhden työmiehen ja -naisen pitää joka vuosi elättää enempi porukkaa, lapsia ja vanhuksia. Sinne tullaan tarvitsemaan paljon lisää ihmisiä, ja kaikella rakkaudella, seutu joka on 5 kuukautta vuojesta niinkö venäläisen helvetti ei taia olla hirveän monessa paikassa ensimmäisenä listalla.

Oon käyny vähän vaklailemassa teiän facebook-seiniä, enkä rehellisyyden nimissä oikein ymmärrä mistä tuommonen maailmankuva kumpuaa. Justhan meiän papat ja pappojen veljet sai olla Kivirannalla ajamassa kansallissosialisteja Norjaa kohti, älkää hyvät miehet astuko samaan paskaan. Muukalaisvihasta ja oman rodun paremmuusajattelusta ei oo koskaan syntyny mitään hyvää.

Justhan meiän papat ja pappojen veljet sai olla Kivirannalla ajamassa kansallissosialisteja Norjaa kohti, älkää hyvät miehet astuko samaan paskaan.

On ihan normaalia että muutos pelottaa, vituttaakin. Mutta ainoa mikä on pysyvää on muutos ja sille ei ikävä kyllä mitään voi. Ja minusta tuntuu, että se minkälaiseksi se koko seutu muuttuu on ihan sikana teistä siellä asuvista kiinni. Jos porukassa kulkevat Irakilaiset pelottaa, menkää juttelemaan niille. Menkää hakemaan pilkille tai haastakaa jalkapalloon. Vaikka juniorityö nyt toimiikin niin TP47:lla ei oo varaa kieltäytyä nyt yhestäkään maalintekijästä. Eikä PS Kemikään varmaan liigaan noustessa lisämateriaalista kärsis.

Miettikää mikä ero sillä on just tänne tai sinne tulleelle kollille, että onko vastassa hymyilevä äijä pallon kanssa vai tuommosia pilottitakkisia, armeija- ja pelkokuvastosta repäistyjä mörököllejä. Ei ihme, että jännitteitä syntyy. Mieki oon ihan valkonen, lähes umpisuomalainen hetero, mutta kyllä te minua tuommosena pelotatte enemmän ku nuo veijarit, joita pyörii Vantaan kodin naapuriin perustetulla vastaanottokeskuksella.

Yks teistä on kuulemma haaveillu vaimonsa kanssa lapsen adoptoimista Afrikasta? Tee se, laita paperit vetämään. Pura se epävarmuus ja muutos johonkin positiiviseen. Laita rakkautta sinne, missä siitä on eniten hyötyä, älä vihaa sinne, missä siitä on eniten haittaa.

Jos haluatte jutella, niin tulkaa ohjelmaan vieraaksi, tai käyään vaikka kaljalla. Ite en juo, mutta kyllä paskanjauhanta onnistuu ilmankin.

Ja voimia talveen, käykää Kukkolakosken laavulla paistamassa makkaraa, johan helpottaa.