Applen arvo on nyt 727 000 000 000 dollaria

Elektroniikkayhtiö Applesta tuli tiistaina maailman ensimmäinen yli 700 miljardin dollarin (620 mrd euroa) arvoinen yhtiö. Keskiviikkoiltana Suomen aikaa hintalappu oli kohonnut jo yli 727 miljardiin dollariin (642 mrd euroa) teknologiapörssi Nasdaqissa New Yorkissa.

Jos osakkeet myytäisiin kerralla, summalla maksaisi Suomen valtionvelan – noin 95 miljardia euroa – lähes seitsemän kertaa.
Apple on pitkään ollut markkina-arvoltaan maailman suurin yhtiö. 700 miljardin dollarin haamurajan ylitys pörssin sulkeutuessa oli kuitenkin ensimmäinen maailmassa.
 
Applella menee hyvin erityisesti siksi, että sen uudet iPhone-puhelimet menevät kaupaksi. Yhtiön edellisen vuosineljänneksen tulos, 18 miljardia dollaria, oli rahantekemisen maailmanennätys.
Viime aikoina on huhuttu, että Apple suunnittelisi ohjelmistoja tulevaisuuden itseohjautuviin autoihin. Erityisen isona asiana on pidetty tietoa, jonka mukaan yhtiö investoi 850 miljoonaa dollaria aurinkovoimaan.

MARKKINA-ARVO

Markkina-arvo on yhtiön kokoa kuvaava mittari. Se lasketaan kertomalla yhden osakkeen senhetkinen arvo yhtiön kaikkien osakkeiden lukumäärällä.