Äänestä: Haluatko tehdä vähemmän töitä?

Olisiko kiva viettää kesää, niin että rentoutumiseen olisi enemmän aikaa. Japanin hallitus on ehdottanut kansalaisilleen juuri tällaista menettelyä. Yle Uutiset kertoi perjantaina, että Japanin hallitus haluaa japanilaisten kuluttavan aikaa vähemmän töihin, ja enemmän chillailuun.

Haluaisitko SINÄ tehdä vähemmän töitä? Vastaa Twitterissä hashtageilla #ylekioski + #ääni​
Haluaisitko SINÄ tehdä vähemmän töitä? Vastaa Twitterissä hashtageilla #ylekioski + #ääni​

Jokaisen chillailijan sankari pääministeri Shinzo Abe kaavailee uudistusta, joka antaisi japanilaisille enemmän aikaa harrastusten ja perheen parissa. Muutos alkaa valtion virkamiehistä ja oppia siihen on otettu Euroopasta.

Abe on kehottanut ministereitä puhumaan myös yksityisille yrityksille muutoksen tarpeellisuudesta, jotta muutkin kuin valtion virkamiehet saataisiin hankkeeseen mukaan. Ajankohdaksi valittiin kesä valoisten iltojen vuoksi.

Suomalaiset työskentelevät enemmän kuin saksalaiset

Japanilaiset työskentelivät vuonna 2013 keskimäärin 1735 tuntia, kertoo OECD:n tilasto. Suomalaiset viettivät töissä aikaa 1 666 tuntia, mikä on enemmän kuin esimerkiksi saksalaisten työhön vuosittain käyttämä aika 1 388 tuntia.

Tehokkaina pidetyt saksalaiset ovat siis töissä vuodessa 278 tuntia vähemmän kuin suomalaiset.

Näin osallistut äänestykseen

Haluatko tehdä vähemmän töitä? Vastaa Twitterissä tunnisteilla #ylekioski #ääni

Testaamme Kioskissa reaaliaikaista äänestystyökalua vaalitenttejämme varten.

Auta meitä vastaamalla kysymykseen: Haluatko tehdä vähemmän töitä?

​
  1. Twiittaa myönteinen tai kielteinen vastauksesi kysymykseen.
  2. Käytä tunnisteita #ylekioski JA #ääniNäin äänesi rekisteröityy reaaliaikaiseen mittaustyökaluumme. Voit myös perustella vastauksesi.
  3. Äänestystulos ja siinä tapahtuvat muutokset ovat nähtävissä reaaliajassa Kioskin suorassa lähetyksessä maanantaina Yle TV2 klo 19.30.

Tuntuuko, että informaatiotulva ahdistaa ja kaikkia uutisia ei mitenkään ehdi lukea. Eipä hätää. Tänään Kioskissa vakioasiakkaamme Jari Hanska, Maria Pettersson ja Lauri Korolainen kertovat, mitkä kolme uutista sinun tulisi tietää ja mitä mieltä he niistä ovat.