5 juttua viikonloppuun: Salasanoja ja suurisuisia lintuja

Salasanan tärkeydestä

Keskiviikkona Kioskissa käsiteltiin salasanoja ja tietoturvaa. Kioskille paljastui, että esimerkiksi Keskustanuorten nettisivujen salattuja tietoja pääsi lukemaan helpolla salasanalla. Suorassa lähetyksessä juontajamme salasana selvitettiin kymmenessä minuutissa.

Googlen menneisyys

Yle/Ville Alijoki​
Yle/Ville Alijoki​

Itsenäinen tutkiva journalisti Nafeez Ahmed tutki kaikkien käyttämän hakukoneen Googlen taustoja. Alkuaikoina sillä oli Ahmedin mukaan hyvinkin läheiset välit mm. Yhdysvaltain keskustiedustelupalveluun CIA:han. Lue pitkän jutun osa 1 ja osa 2.

Tämä tyttö pystyy

Miksi fitness- ja liikuntakuvastossa näkyy vain timmejä vatsoja ja tiukkoja pakaroita? This Girl Can näyttää kaikenkokoisia, tavallisia ja ihania mimmejä liikkumassa. Sosiaalisessa mediassa videosta ja ulkonäköpaineista keskustellaan tägillä #thisgirlcan.

SUPERBOWL!

Sunnuntaina Atlantin tuolla puolella laskeudutaan Super bowl -huumaan, eli amerikkalaisen jalkapallon vuoden tärkeimpään otteluspektaakkeliin. Tänä vuonna ennen itse peliä suurinta huomiota ovat jälleen kerran saaneet hellyttävät mainokset. Ennen kisoja ehdittiin kohuta myös #DEFLATEGATE:sta eli löysistä palloista.

Ja kiitos, internet

Kuvakaappaus/9GAG​
Kuvakaappaus/9GAG​

Erinäisiä ylävartalo-alavartalo -yhdistelmiä eläimistä on nähty ennenkin, mutta nyt internet vetää uudet pohjat. Linnut, joilla on.. suuri suu.

5 juttua viikonloppuun on Kioskin toimituksen suosittelemia juttuja luettavaksi vapaapäiville. Lista julkaistaan perjantaisin.