5 juttua viikonloppuun

​24-vuotias opiskelija Miska Korhonen​
​24-vuotias opiskelija Miska Korhonen​

MISKA

Kioski käsitteli tiistaina 20.1. asunnottomuutta. 24-vuotiaan Miska Korhosen tarina liikutti niin Kioskin tekijöitä, asuntoministeriä kuin katsoajiakin. Miska sai aikaan myös sen, että demariministeri Pia Viitanen perusti pikatyöryhmän pohtimaan keinoja asunnottomuusongelman ratkaisemiseksi. Lue lisää.

TIETOTURVA

"Minusta oli, luvallani, kahden viikon ajan haravoitu niin paljon tietoja kuin mahdollista. Olin hämmentynyt. Yksityiseksi luulemani tieto osoittautui olevan kaikkea muuta. Luottamukselliset terveystiedot, hääkuvat, suomalainen henkilötunnus, sähköpostin ja sosiaalisen median salasanat – aivan riittävästi tietoja, joka voisivat olla vahingollista väärissä käsissä. Kaikki oli löytynyt suhteellisen helposti." Toimittaja Sam Kingsley tutki yksityisyyttä ja tietoturvaa.

RUOKASOTA

Kauppaketjut alensivat viikolla kilpaa ruokatuotteiden hintoja. Vai alensivatko sittenkään? Noin viikon uutiset käsitteli ruokasotaa torstaina. Jukka Lindström ja Seppo Konttinen puivat ruokasodan syitä ja vaikutuksia.

VIERAANA AMISHIEN LUONA OHIOSSA

Helsingin Sanomien toimittaja Maria Pettersson asui Ohiossa amish-perheen vieraana. Matkalla selvisi muun muassa miksi sähkö, vyöt ja viikset on kielletty, miten tehdään käytännön pila amish-tyyliin ja millaista on amish-kouluissa opetettava kristillinen matematiikka.

ENSISUUDELMA

Suloinen Griffin sai ensisuudelmansa ja kertoi siitä maailmalle. "It was so great!"

5 juttua viikonloppuun on Kioskin toimituksen suosittelemia juttuja luettavaksi vapaapäiville. Lista julkaistaan perjantaisin.