5 juttua viikonloppuun: Suomi mainittu! Torille!

Mitä ne meistä ajattelee?!

EPA/SEPPO SIRKKA​
EPA/SEPPO SIRKKA​

Suomi on näkynyt kansainvälisissä medioissa viime aikoina useaan otteeseen. Buzzfeedin "Suomi-toimittajana" tunnettu Tabatha Legget kertoi maailmalle 22 asiaa, joita suomalaisen ei koskaan kuule sanovan ja The Atlantic-lehdessä amerikkalainen opettaja kertoi päässeensä eroon viidestä pahasta tavasta asuessaan Suomessa. Alkuperäinen juttu tässä ja Nyt.fi:n versio suomeksi tässä. Viikolla kävi myös niin, että tuttu video suomalaisesta lumenpudottajasta alkoi levitä sosiaalisessa mediassa, kun espanjankielinen radiokanava hehkutti keksintöä kuulijoilleen.  Ja vieläkö muistat BBC:n jutun suomalaisista äitiyspakkauksista kesältä 2013? Jutusta tuli BBC:n kaikkien aikojen jaetuin somehitti.   Suomi on siis mainittu! Torille!

E-jätteen ruma matka

Euroopan elektroniikkajätteestä valtaosa viedään yhä laittomasti Afrikkaan, jossa mm. lapset purkavat niitä henkensä uhalla. Jäte jää heitteille, käytetyt varaosat myydään edelleen. Piileekö niissäkin vaara? Katso Ulkolinjan dokumentti:

Mitä kuuluu, Ukraina?

Ukrainan tilanne on ollut epävakaa nyt jo uskomattoman pitkään. Kioski kokosi yhteen, mistä maata ravisutteleva kriisi sai alkunsa. Brittilehti The Guardian kertoo, että jatkuva kriisi vaikuttaa vakavasti myös muun muassa maan terveyden huoltoon. Lue lisää.

Ukrainalaiset käyvät läpi iskuissa tuhoutuneet rakennuksen raunioita Mariupolissa Ukrainassa 5. helmikuuta 2015. EPA/SERGEY VAGANOV​
Ukrainalaiset käyvät läpi iskuissa tuhoutuneet rakennuksen raunioita Mariupolissa Ukrainassa 5. helmikuuta 2015. EPA/SERGEY VAGANOV​

Graffitisota

Perussuomalaisten helsinkiläisen vaalitoimiston ikkunan graffiti töhrittiin viikolla heti julkistamisensa jälkeen ja tilalle ilmestyi Star Warsin Jabba the Huttia muistuttava kuva. Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Jussi Niinistön mukaan alkuperäisen graffitin tarkoitus oli julistaa vaalirauhaa.

Asiaa käsiteltiin myös Kioskin lähetyksessä. Keskustelun aikana graffitityöläinen Hende Nieminen taiteili Kioskin seinään PEACE-tekstin. Hende kirjoitti vierailustaan myös blogissaan.

Left Shark <3

Amerikkalaisen jalkapallon mestaruusottelu Super Bowl pelattiin Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Suurimman internet-huomion sai Katy Perryn väliaikaesityksen taustatanssijana toiminen Left Shark, eli vasen hai. Etkö tiedä, mistä on kyse? Kerrataan: Katy Perryn väliaikaesityksessä laulajan taustalla tanssi kaksi haiksi pukeutunutta taustatanssijaa. Katy Perryn oikealla puolella ollut hai hoito homman kotiin ja tanssi tyylikkäästi. Vasen hai sen sijaan..

Ja jos internet jotain nyt rakastaa, niin tätä vasenta haita.

Mutta ei mitään niin hauskaa, ettei jotain hyvääkin! Vasemman hain nimissä on perustettu hyväntekeväisyyskampanja ympäristön hyväksi.

5 juttua viikonloppuun on Kioskin toimituksen suosittelemia juttuja luettavaksi vapaapäiville. Lista julkaistaan perjantaisin.