"Vähän pelottaa" – suomalainen mies aikoo kuunnella 168 tuntia Popedaa Itämeren hyväksi

Ruutukaappaus #168tuntiaPopedaa-sivulta.​
Ruutukaappaus #168tuntiaPopedaa-sivulta.​

Viime viikolla uutisoitiin yhdysvaltaisesta miehestä, joka kuunteli 168 tuntia Nickelbackia koetellakseen kestävyyttään ja kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen.

Espoolainen Tuukka Joru innostui hankkeesta ja aikoo nyt versioida sen omalla tavallaan: Joru aikoo kuunnella 168 tuntia Popedaa kerätäkseen rahaa Itämeren hyväksi.

– Uskon pääseväni helpomalla kuuntelemalla Popedaa kuin jos kuuntelisin Nickelbackia. Vaikka ei Popeda lempibändeihini kuulu. Teen juuri opinnäytetyötä ja sitä tehdessä mulla on mahdollisuus käyttää viikko johonkin näin typerään, Joru kertoo.

Miksi sitten juuri Popeda? Yhdysvaltalaismiehen valinnaksi päätyi Nickelback, koska mies ei lievästi sanottuna pidä yhtyeen musiikista lainkaan.

– Popeda on bändi, josta nautin kerta-annoksina. Jos sitä tulee radiosta, en missään nimessä vaihda kanavaa, vaan laulan mukana. Ajatus kuunnella sitä enemmän kuin neljä biisiä peräkkäin vähän pelottaa.

Itämeri oli Jorulle helppo valinta hyväntekeväisyyden kohteeksi. Mies on ollut WWF:n kuukausilahjoittaja jo jonkun aikaa pienellä summalla. 

– Keskustelu WWF:n feissarin kanssa pisti jonkinlaisen pyörän pyörimään asian suhteen. Itämeren tila on ongelma, johon kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota. 

Joru kerää lahjoituksia hankkeelleen WWF:n keräyssivujen kautta. Vaikka Popedan kuuntelu alkaa vasta 9. maaliskuuta, Jorulle on jo kertynyt lahjoituksia 60 euroa lähinnä ystäviltä ja tutuilta. Tavoitteena on saada kasaan 1000 euroa. Hankkeen etenemistä voi seurata mm. Instagramissa tägillä #168tuntiaPopedaa.