Miska sai väliaikaisasunnon – "Tää on sanoinkuvaamatonta, iso kiitos"

Helsinkiläinen Miska aloitti viime viikolla merkonomiopinnot. Läksyjä hän on tähän asti tehnyt muun muassa rautatieaseman laiturilla. Ei tarvitse tehdä enää.

Kioskin toimittaja Rakel Liekki tapasi 24-vuotiaan Miskan asunnottomuuskokeilunsa aikana toissayönä. Neljä kuukautta asunnottomana ollut Miska auttoi Rakelia, ja saapui Rakelin mukana Kioskin eiliseen lähetykseen kertomaan omista kokemuksistaan.

Heti lähetyksen jälkeen Kioskin Whatsapp-puhelimeen tuli soitto, jossa helsinkiläismies tarjosi Miskalle väliaikaismajoitusta. 

Nimettömänä pysyttelevä helsinkiläismies tarjosi Miskalle väliaikaisen kodin.​
Nimettömänä pysyttelevä helsinkiläismies tarjosi Miskalle väliaikaisen kodin.​

Olimme tänään Miskan mukana hänen noutaessaan avaimet asuntoon. Miska oli asunnostaan hämmentyneen iloinen.

- Tää on kyllä täysin sanoinkuvaamatonta. Iso kiitos.

Miska on myös lukenenut katsojien kommentteja Facebookista ja Twitteristä. Viestit ovat saaneet miehen häkellyksiin.

Mä olen iloinen ja onnellinen, että ihmiset on ottaneet tämän asiakseen. Toivon mukaan tämä auttaa mun lisäksi myös muita.

Miskan rohkealla esiintymisellä on ollut jo vaikutusta. Miskan tarina kosketti myös asuntoministeri Pia Viitasta niin paljon, että hän on päättänyt perustaa pikatyöryhmän ratkomaan nuorten asunnottomuusongelmaa. 

Miskalla itsellään on nyt siis toistaiseksi katto pään päällä, ja läksyjään hän voi jatkossa tehdä työpöydän ääressä.

Etsimme Miskalle pidempiaikaista asuntoa yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja seuraamme hänen kuulumisiaan myös jatkossa.

Mitä asunnottomuuden ratkaisemiseksi pitäisi sinun mielestä tehdä?

Mitä konkreettista voitaisiin tehdä nopealla aikataululla? Miten nykyistä järjestelmää voitaisiin nopeuttaa ja helpottaa?

​

Kerro ehdotuksesi meille, me välitämme sen ministerille! Ministeri on luvannut käydä läpi kaikki ehdotukset, joten parhaat ideat voivat päästä työryhmän käsittelyyn.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen kioski@yle.fi tai kerro ehdotuksesi Facebookissa tai Twitterissä tunnisteella #ylekioski.